ŽELIM, ŽELIŠ... rođendansko izdanje 2018

Kako je već došlo vrijeme za rođendansku listu želja? Ovo je šesta ovakva lista koju pravim i jedini je post koji se ponavlja iz godine u godinu. Ovdje možete pogledati onu za 2012, 2013, 2014, 2015 2016 . godinu. Obično je pravim već u decembru, ali 2017. godina se izvukla kao nijedna do sada, pa evo nas sada tu - 23 dana prije mog rođendana.

Krenut ćemo od modnih želja, koje su kod mene poprilično zanemarene u posljednje vrijeme. One su i samo bonus, nije nešto što mi treba, ali je nešto što definitivno želim. Volim se vratiti na prijašnje liste želja i vidjeti da li sam sve ispunila, i da vidim razlog zašto nisam ispunila one neispunjene. U prethodne dvije godine sam sama sebi ispunila mnogo želja, i svake godine je sve teže sjetiti se novih. Sve stvari koje su na ovom spisku su one koje želim već dugo, ali nikada sebe nisam natjerala da ih si ispunim. Zbog toga sam ih sada stavila "na papir", kako bih imala podsjetnik šta sve želim sebi da kupim.

Prva takva stvar je Cocopat Hurem torba u ovoj presavršenoj petrolej plavoj boji. Imam već dvije Cocopat torbe i bez razmišljanja mogu reći i da su omiljeni komadi u mojoj kolekciji. Zbog broja torbi koje trenutno imam sebi ne mogu opravdati kupovinu ove ljepotice koju gledam još od prvog dana kada je izašla - ali za to služe liste želja, zar ne? :D Plus, savršeno bi mi pristajala uz outfite koje nosim na iduće putovanje.Iduća stvar je također nešto što gledam već nekoliko mjeseci, a to su ove Brand Attic čizme (link). Godinama kupujem i prodajem leopard čizme jer nijedne nisu baš ono što želim - sve dok kod jedne YouTuberke nisam vidjela ove. Ovo je sve što ja želim u čizmama - moj omiljeni model, savršena peta, savršen print i pristupačna cijena. Ono što me odbija od kupovine je količina čizama koje imam, kao i činjenica da će ih vjerovatno zaustaviti na carini. Ja im se ipak vratim sa vremena na vrijeme i zaljubljeno ih gledam.


Iduće čizme su iz Stradivariusa i ja sam (malo je reći) zaljubljena u njih još od vremena kada su Givenchy čizme tek izašle i niste ih mogli naći u svakoj prodavnici. Opet ista priča - imam previše crnih čizama - ali ja znam da bih ove mnogo nosila. Sviđa mi se i varijanta iz Deichmanna, ali ove iz Stradivariusa su od prave kože i probavala sam ih bar pet puta :D


Ove pak nisam probala niejdnom i nisam sigurna kako mi stoje - ali mi je palo napamet da bi lijepo išle uz neke zimske i proljetne outfite. A kao i većina drugih stvari - trenutno su na sniženju. Također su iz Stradivariusa.


Iduća stvar (ili dvije stvari) su ova dva ogledala iz Retro Home koji su moja tiha patnja već nekoliko mjeseci. Ne znam ni da li su još na stanju (ne smijem otići više :D), ali ovo bi savršeno zaokružilo moju dnevnu sobu. 


Iduća stvar je kettlebell koji mi je neophodan dio moje kućne teretane koju trenutno pravim.


Pitala sam vas nedavno za preporuke za lijepe tanjire i u Sarajevu nisam našla ništa što mi se više sviđa od ovih Ikea Dinera tanjira - tako da su oni već rezervisani i naručeni :D

Onda dolazimo do knjige moje omiljene YouTuberice - Lily Pebbles. Znam da su svi mogući influenceri izbacili knjige, ali ona je prva osoba čiju sam knjigu i poželjela pročitati. Čim je objavila da izlazi u martu, znala sam da je želim naručiti. 


Moja vječna želja - ring light i Canon G7X Mark II vloging kamera. Proći će još koja godina dok to ne kupim :DI na kraju, kao i svake godine - moja želja je jedno putovanje :)

2 comments

  1. Gdje si naručila tanjire? I meni baš trebaju neki lijepi tanjiri, a u Sarajevu nema nista po normalnim cijenama...

    ReplyDelete

Hvala na komentarima :*