ŽELIM, ŽELIŠ... rođendansko izdanje 2016

Šokiralo me saznanje da je ovo peta rođendanska lista želja koju pišem na blogu! Postalo je svojevrsna tradicija i ja uživam da svake godine u decembru svoje želje skupim na jednom mjestu. Druga tradicija je i da oko svog rođendana ne želim ništa i ništa mi ne treba, a kada on prođe, milion željica se tu nakupi. Čitajući želje od 2012, 2013, 2014 i 2015. godine, vidim koliko sam odrasla i promijenila neke poglede na život. Možda vam je smiješno što to vidim iz wishliste, ali ona me podsjeti kakve sam to različite stvari željela i kako sam sretna bila kada sam ih dobila.

Već sam i nekoliko puta napomenula da ova lista nema veze sa drugim ljudima, nego je meni svojevrsni podsjetnik šta si želim priuštiti u idućoj godini. Listajući prethodne postove obuzme me neka sreća i ponos što sam sebi uspjela priuštiti gotovo sve sa prethodnih lista. Najčudniji osjećaj imam kada pročitam svoju neispunjivu listu želja i vidim da sam sama sebi ili uz pomoć bliskih ljudi ispunila većinu njih.

Ova godina je bila malo drugačija jer sam usput ispunjavala većinu želja, ali su ipak one najveće ostale na ovoj  listi. Već polako planiram kako da ih prekrižim, i to sa mrvicu ponosa i sreće, jer sam za mnoge stvari mislila da će mi dugo biti nedostižne. A ipak nisu :)Tradicionalno rođendansko putovanje ću ove godine da preskočim, i to na uštrb ring lighta. Odavno već žrtvujem druge stvari da bih kupila opremu za YouTube, ali nije mi žao jer je to moj hobi, moja ljubav i ovo će mi uveliko olakšati posao. Što ne znači da Neira neće negdje i otputovati, ali definitivno neće biti nešto glamurozno kao Pariz. 


Otkako sam vidjela Portrait fotografije na iPhone 7 plus, ne mogu da prestanem da razmišljam o njemu. Oduvijek sam bila protiv plus modela jer su po mom mišljenju preveliki, ali taj feature koji zamagli pozadinu kao neki aparat me je oborio sa nogu. Istini za volju, u ovom poklonu ću morati da učestvuje nekoliko osoba, uključujući i mene i moj trenuti telefon :D Još nisam 100% odlučila, ali nakon što sam vidjela šta može da uradi, nijedan drugi telefon ga ne može zamijeniti. 


Ova godina je za mene godina Adidasa, jer gotovo da nisam ništa drugo od obuće ni nosila. Ne bih pretjerano eksprimentisala sa bojama jer volim bijelu, crnu (i šljokičastu :D) obuću. Budući da su one bijele sa rose gold vrhom rasprodate i sumnjam da ću ikada doći do njih, odlučila sam da kupim crne i nove klasične bijele, jer su se moje od nošenja raspale. 
Znam da sam prošle godine dobila 50mm objektiv za rođendan, ali on na mojoj kameri nije imao autofokus. Nakon dugo traženja, premišljanja i istraživanja, našla sam objektiv sa autofokusom. I možda sam ga sebi već kupila za rođendan. Možda :DLampa ne može biti više Pinterest od ove :D Vidjela sam je u Jysku prije mjesec dana i odmah sam znala da ide na moju wishlistu.
I jedan jedini (ili možda tri :D) odjevni komad koji mi je na WL je dobar outerwear (fali mi riječ na našem jeziku) komad. Za ovim tragam već godinama i već sam izgubila nadu da ću naći savršen. Znam da su prodavnice preplavljene sličnim stvarima, ali kod svakog nešto ne valja. Želim najobičniju crnu ili sivu bundu koja nije kratka do bubrega i koja ne izgleda kao da su je ukrali čobanu na Bjelašnici, i najobičniji camel ili smeđi kaput koji nije tanak kao zavjesa. Da li zaista tražim previše? :D

I to bi bilo to. Čarape i pidžame neću ni stavljati na listu jer su tu svake godine, a sigurna sam da neću zaobići Woman's Secret sniženje ni ove godine. Ostaje nam samo još da odbrojavamo dane do mog rođendana - njih 40 :D

1 comment

  1. Ukrali cobanu s Bjelasnice...hahahahah pa kraljice...
    Nadam se da ce sve s WL vec do rodjendana biti ispunjeno! :)

    ReplyDelete

Hvala na komentarima :*