THE MIDI DRESS STRUGGLE


Dobrodošli u epizodu Neira vs. midi haljina. Ako vas prethodna rčenica buni, dozvolite da objasnim. Neira je osoba koja će naći načina da sebi prilagodi svaki odjevni predmet koji joj se svidi, iako možda na prvi pogled to izgleda nemoguće. Ali Neira je naišla na veliki problem kada su u pitanju midi haljne. 

Šalu na stranu, haljine dužine do ispod koljena prethodnih sezona iskaču iz paštete, i naravno sve imaju bodycon siluetu, tj prate liniju tijela. Ja sam u svojoj glavi zamislila neku širu verziju, međutim apsolutno nigdje je nisam mogla naći. Nakon više od godinu dana potrage na SheIn sam vidjela ovu plavu ljepoticu i brzinom svjetosti se našla u korpici. 
Kada je stigla do mene oduševila sam se materijalom i udobnošću, jer je ovo savršen saputnik za vrele ljetne dane. Pamučna je i prozračna, i u njoj vam neće biti vruće. Međutim, kada sam je obukla prvi put uslijedilo je veliko razočaranje jer je na meni izgledala kao vreća i završavala je na meni najnezgodnijem dijelu noge. Definitivno mogu reći da mi nikada nijedan komad nije zadao ovoliko muke sa kombinovanjem. 

Na kraju sam dodala komade sa kojima ne možete pogriješiti - kožnu jaknu, šešir i Adidas Superstar i mislim da sam izvukla maksimum od mene, osobe od metar i želja da poraste, i ove široke midi haljine. Jako mi se dopada i šlic sa obje strane u kojima noga može da stidljivo proviri, ali u isto vrijeme se zbog toga haljina pri dnu širi i izgleda vrećasto. Sve u svemu - ukoliko ste visoki i mršavi, imate sve preporuke za ovo haljinu. Ukoliko niste, malo se više morate potruditi (kao i uvijek u životu) i apsolutno svaki komad možete sebi prilagoditi. I nemojte nikome dozvoliti da vam kaže drugačije.

JACKET - H&M
HAT - ROMWE (OLD)
SHOES - ADIDAS
BAG - ZARA
1 comment

  1. Boja je divna i vjerujem da ce ovo biti jako voljena haljina kod tebe jer ti odlicno stoji!

    ReplyDelete

Hvala na komentarima :*