Avon Attraction EDT FOR HIM


Jučer sam vam predstavila ženski Avon Attraction parfem ovdje (link), i mislim da je samo fer da predstavimo i njenu jaču polovinu. Za razliku od nekoliko prethodnih Avonovih parfema (neki su imali mušku verziju, a neki ne), ovaj je predstavljem baš kao savršen i neodvojiv par i prosto nisam mogla da ne pišem i o njemu. Sama marketinška poruka za ova dva parfema je da prave nevjerovatnu privlačnost između parova, pa su i bočice napravljene u tom duhu. Istog su oblika, ali različitih boja i ono što je najzanimljivije - savršeno se uklapaju jedna u drugu. Pored boje, razlika je i u veličini bočice - muška ima 75 ml, dok ženska ima 50 ml. Na prvu mi se ovo učinilo nepravedno, ali onda sam vidjela da je muška verzija toaletna voda, a ženska parfem. Ali ako stavimo sve to na stranu, mislim da zajedno izgledaju baš kao pravi zaljubljeni par :)


Šta u Avonu kažu za ovaj parfem:
"Miris koji od prvog susreta donosi senzualna iskustva s notama aromatičnih začina, uključujući svježu smreku, usitnjeni kardamom i zavodljiv korijen đumbira. Čarolija Attraction mirisa otkriva se kroz središnji magnetsko privlačan akord mošusa koji je pomiješan s indonezijskim pačulijem i clary kaduljom. U bazi mirisa nalaze se drvenasti tonovi uključujući guaiac drvo, tonka grah i vetiverij s Haitijate ostavljaju trag magnetske opijenosti koja se zadržava na koži."Ja ne znam tako poetski opisati parfem, ali mogu vam reći da dok sam njušila svoju bolju polovinu nisam bila nimalo senzualna :D Nisam si mogla pomoć jer pafem miriše savršeno - toplo, muževno i privlačno. Ako ne znate kako privlačnost miriše - pomirišite Attraction :D.
Sada kada moja gora polovina konačno obitava "pri ruci", prvi put sam dobila priliku da na njemu isprobavam muške proizvode. Nisam ni očekivala da on napiše recenziju, ali ja sam se konačno htjela okušati i u ovoj strani posla, pa sam ga špricala, mirisala, analizirala i sve popratne radnje koje blogerice inače rade same sebi.

Iako se radi o toaletnoj vodi, ja sam ovaj parfem vrlo jasno osjećala i nakon što se on vrati sa posla, a uvjeravam vas da nije osoba koja će ponovo stavljati parfem u toku dana. Nakon čitavog dana se i dalje osjeća na odjeći, dok na koži izlapi kroz neka tri.


U zaključku samo mogu reći da mi je muški parfem definitivno favorit i dolazila sam u iskušenje da ga i sama koristim. Ne mogu garantovati da ga po kući nisam nosila :D. Ja sam inače slaba na muške parfeme i ovaj mi je jedan od omiljenih. Savršen je za jesen i zimu, dok bih za ljeto ipak odabrala nešto svježije.

Do sada nisam imala priliku da pišem recenzije muških proizvoda, niti probam ostale muške Avon parfeme, tako da mi ovaj i post i parfem imaju posebno mjesto u srcu. Odavno nisam imala neki "prvi put" vezan za blog i mogu vam reći da su izazovi osvježavajući :)


1 comment

Hvala na komentarima :*