Pekmez za ubrzano tamnjenje (Olival)


Današnji post će se zapamtiti kao prvi koji nisam pisala ja. Nisam imala praksu suradničkih postova, ali pričamo o proizvodu koji ja nisam stigla isprobati, ali zato moja prijateljica jeste. Da vama ne prođe ljeto dok ja ne odem na more i isprobam pekmez koji je hit ovoga ljeta, možete pročitati Anjinu iskrenu recenziju :)

***

Pozdrav od još jednog Caspera na ovom blogu :D Ja sam Anja, Neirina drugarica i ovog puta ću vam napisati svoje dojmove o Olival Pekmezu za sunčanje.

Kada sam krenula na ljetovanje pitala sam Neiru da mi preporuči neki proizvod koji će mi pomoći da dobijem barem malo boje, što kažu ljudi “da se vidi da sam bila na moru.”:D Preporučila mi je Olival pekmez za sunčanje.


Pekmez se moze naći u CM prodavnicama i cijena mu je 18 KM. Dolazi u pakovanju od 250 ml, u plastičnoj kutijici koja se jako fino zatvara te nemate razloga da brinete da će se otvoriti i prosuti. Također je pakovan i u kartonsku kutiju te pri kupovini znate da ga niko prije nije otvarao. Plus za Olival.

Ovaj pekmez opisuju kao pomoć svim osoba koje žele brže tamnjenje i preplanulu brončanu put, sadrži ulja oraha, mrkve i kakaa koji hrane njeguju i stite kozu od isušivanja. On ne sadrži zaštitu od sunca (SPF) te je poželjno prije njega koristiti nesto sa zaštitnim faktorom.

Što se tiče moje kože, jako sam svijetla i nikad nisam uspjela da potamnim više od jedne ili dvije nijanse, dovoljno samo da ne izgledam kao neki duh. Koža mi je poprilično osjetljiva i reaguje na sve vanjske faktore. Jako sam sklona osipima od sunca, vrlo lako gorim i cak mi se ljeti mnogo više stvaraju akne. Zbog svega ovoga bilo me jako strah početi koristiti pekmez ali sam ipak odlučila da probam.


Prva dva ili tri dana na plaži sam ga koristila uz zaštitni faktor 50 (kako sam već navela, pekmez ne sadrži nikakav spf te je preporučljivo nanijeti neku kremu za zaštitnim faktorom prije njega). Kroz tih par dana uspjela sam potamniti dovoljno da smanjim zaštitni faktor na 30 i pojačam sunčanje sa pekmezom. Tekstura je poput pravog pekmeza gusta ali se nanosi lako i jako lijepo se razmazuje te na koži ostavlja uljani film sa laganom bojom. Miris je savršen, i ako se bojite da će se oko vas skupljati pčele, provjereno neće. 

Sporo se troši jer je potrebna mala količina, pa sam iz tog razloga ja ponavljala mazanje nakon svakog izlaska iz vode iako je sam pekmez vodootporan. Lakše ga stavljati na suhu kožu, ali nije nikakav problem niti mazanje na mokru, samo je potrebno malo više proizvoda. Prije ovog pekmeza koristila sam ulja ili neke hemijske proizvode koji potiču tamnjenje, ali nijedna mi ni priblizno nije pomogla da potamnim koliko ovo. Moja iskustva sa pekmezom su jako pozitivna i ugodno sam iznenađena. Mazala sam ga čak i na lice bez ikakvih problema, nisu mi se pojavile nove bubuljice niti sam izgorila. Sa ljetovanja sam se vratila tamnija nego ikad. Oduševljena djelovanjem ponijela sam ga sa sobom opet kada sam krenula drugi put na more. 


Međutim, tu na scenu stupa veliki neprijatelj ovog proizvoda, sitni pijesak. Koliko god sam oduševljena bojom koju sam dobila zahvaljujući njemu, toliko mi je problem stvaralo što je nevjerovatno teško skinuti pijesak sa tijela koji se zalijepi na namazanu kožu. Nažalost ili na sreću nisam ga mogla koristit koliko sam htjela, ali sam potrošila cijelu kutiju u dva navrata koliko sam bila na moru. Moja je preporuka i da budete oprezni sa svjetlijom odjećom prilikom korištenja ovog proizvoda, jer kako je i na samom pakovanju, navedeno može ostaviti fleke koje ne spadaju samim ispiranjem vodom, ali običnim deterdzentom za veš odmah nestaju.

 Da li bih ponovila kupnju? Apsolutno, da! Zahvalna sam Neiri sto mi je ukazala na ovaj proizvod i definitivno će postati standardni dio moje ljetne postave proizvoda. Osim super mirisa, odlične cijene za ovakav tip proizvoda i činjenice da stvarno “radi” svoj posao; sastav mu nije problematičan Ii mnogo je prirodniji od nekih slicnih proizvoda na tržistu. Iako sam se prvi put susrela sa Olival kozmetikom oduševili su me sa ovim proizvodom, koji je odlican primjer kako funkcionalnost i kvalitet ne moraju biti nepojmljivo skupi.

1 comment

  1. Super su mi ove marmelade. Meni prvo jer mi pomazu da se koza ne isusi od mora, sunca i alkohola u kremama sa spf, ali ja nisam bas dobila nesto boje. Ja imam afroditinu marmeladu i svida mi se. Isprobala sam i ovu u par navrata od jedne cure. Nije losa iako mi ima malo umjetni miris, tipa one jelkice za auto.

    ReplyDelete

Hvala na komentarima :*