NYX gel za obrve - 01 blonde


Suvišno je pričati o bumu koji su proizvodi za obrve napravili na tržištu. Dok do prije nekoliko godina većina djevojaka nije ni znala da se obrve trebaju definisati, sada već u asortimanu svakog brenda možete naći nešto za ovu svrhu. Možete da birate olovke, sjene ili kremaste proizvode, šta god vam srce poželi.

NYX je prije nekoliko mjeseci u svojoj ponudi izbacio gel za obrve (po uzoru na MUFE Aqua Brow) i meni stvarno nije trebalo dugo da ga naručim. U isto vrijeme sam naručila sestri Anastasijinu pomadu, u planu da ih uporedim, ali na ovaj proizvod sam se toliko naviknula da ga sigurno jedno duže vrijeme neću zamijeniti.Gel možete nabaviti u pet nijansi, što definitivno zadovoljava interese većine djevojaka. Tubica ima 10 ml i čep na odvrtanje, što ga čini sigurnim i praktičnim za putovanja. Veliki plus je i kartonska ambalaža koja je zapečaćena. Ja sam se malo preračunala (zaboravila na skok dolara) i naručila ga sa beautyjointa, odakle je putovao oko dvije sedmice i koštao oko 18 KM. Kada pogledam unazad više bi mi se isplatilo da sam ga naručila sa NYX prodaje za BiH (link) jer košta 17 KM i stigao bi za dva dana.


Otvor na tubici je dovoljno uzak da vam nikada ne izađe previše proizvoda. Nakon što sam ga pokušala koristiti na nekoliko načina, zaključila sam da je najbolje istisnuti malu količinu na otvor, te direktno umočiti kist u proizvod. Na ovaj način višak proizvoda se vrati u tubicu i nećete ga trošiti. Potrebna je minimalna količina proizvoda i definitivno je količina koju dobijete nepotrošiva. Mislim da će da traje i duže od Anastasije jer se u tubici proizvod puno sporije suši nego u teglici.

NYX Eyebrow gel direktno iz tube, NYX razmazan, Maybelline CT Taupe
 Moja nijansa je nasvjetljija - 01 BLONDE. Ja sam je koristila na rasponu od jako svijetlih plavuša pa do srednje svijetle smeđe kose i mogu reći da se odlično prilagođava. Na gornjoj slici možete vidjeti usporedbu sa Maybelline Color Tattoo Taupom koji sam do sada koristila. U odnosu na njega je dosta topliji, ali na obrvama ne vuče nimalo na žuto.

Na donjim slikama su moje obrve žute (nesretan slučaj farbanja istih :D), ali sada su se već moje hladne obrve vratile i savršeno mi odgovara na obje nijanse (jedna žena, 2 vrste obrva :P). Na Instagramu (@neira_delirium) možete svakodnevno da vidite kako izgleda na trenutnim obrvama jer ga nosim svaki dan posljednja dva mjeseca.


NYX tvrdi da je gel vodootporan i lagan, što je stopostotna istina. Znao je preživjeti i tuširanje, kako ga nanesete ujutro, takvog ćete ga skinuti i navečer. Skidanje ide sasvim normalno dvofaznim skidačem ili umivalicom.

Moje obrve su dosta felerične, skroz različite i sa ožiljkom (od ljuljačke :D) koji rijetko šta može prekriti. Po meni je jako teško nacrtati i docrtati svijetle obrve, dok je sa tamnim to puno lakše (ljudi crtaju čitave obrve), i ovo je prvi proizvod sa kojim sam uspjela to da uradim, a da ne dobijem jako tamne i vještačke obrve.


Nakon dva mjeseca korištenja stvarno mogu toplo preporučiti ovaj proizvod svim djevojkama koje imaju problema sa obrvama :) Čak i ako nemate, ipak ga probajte :D

5 comments

 1. Izgleda mi skroz super i nijansa je puno bolja od Maybelline tatooa, koji meni uopate nije odgovarao.

  ReplyDelete
 2. Inače koristim sjenilo za oči, čini mi se najjednostavnije i bojim se da mi sa gelom obrve neće izgledati "umjetno", ali tebi dobro stoji :)

  ReplyDelete
 3. E ovo me tako zanima! Izgleda tako dobro i poprilicno prirodno! Dugo mi je na wishlistici i nikako da ga uzmem :D Rekla bih da si bas, ali bas ubola nijansu!!!

  ReplyDelete
 4. Pa bas ti pase ova nijansa, a ni meni CT nije odgovarao na obrvama. Ne namjeravam kupovati dok mi god anastasia traje, a trajat ce sigurno 10 godina kako je sporo trosim...jer ne crtam citave obrve, jel :D

  ReplyDelete
 5. Super izgleda, prilično prirodno, i ne prenaglašeno. :D Super stvar!

  ReplyDelete

Hvala na komentarima :*