Kako nositi - karirana suknja (Prag edition)


Outfit postovi su malo zanemareni kod mene u posljednje vrijeme, nadam se da će se to promijeniti kada se vrijeme popravi. Ali moje svakodnevne outfite možete pratiti na Instagramu ili u OOTD postovima, pa sumnjam da vam previše fale ovi :D Moj stil se definitivno može opisati kao konformistički i nosit ću samo ono u čemu se osjećam udobno. Srećom, trendovi mi idu na ruku i high street trgovine mi pružaju puno izbora. Tartan/karirani print je od prošle godine zavlado prodavnicama i na mom blogu ste ga često mogli vidjeti. Karirana suknja je jedan klasik, pa je škotska narodna odora postala neizostavan dio modne scene, bez obzira da li želite postići school girl ili punk izgled. Moja suknja je nešto što u ormaru imam preko pet godina i nakon što je dugo čekala u ormaru, dočekala je da je opet obučem. 


Kombinovala sam je sa nepogrešivom kombinacijom košulje i dukserice. Ovo je jednostavna i udobna kombinacija, ali jako efektna i začinit će svaki outfit. O ovom "triku" ću malo više da pišem u idućem postu :)
Detalji kao što su šešir i kaput sa kožnim detaljima su samo šlag na torti.

Shirt - C&A
Sweatshirt - Zara
Skirt - Terranova (very old)
Coat - Romwe
Hat - Romwe
Shoes - Office Shoes (Kitten)
Scarf - Romwe
Bag - Primark
Thights - H&M


Kako vi kombinujete karirane suknje?

2 comments

  1. Obožavam karirane suknje i imam ih nekoliko. Kombiniram ih sa jednobojnom dolčevotim. Na žalost, ove zime kariranu suknju nisam obukla niti jednom

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja moram pribaviti sebi još neku varijantu :D

      Delete

Hvala na komentarima :*