Proizvodi koje ne koristim i zašto

Kozmetička industrija danas nudi toliki raspon proizvoda da si možete kupiti sve i što vam treba i što vam ne treba. Ja ne bih bila ja da ne probam sve i svašta, pa tako i sve nabrojane proizvode imam u svojoj kolekciji. Neke i u više primjeraka, iako ih ne koristim :D
Trudim se proslijediti sve što ne koristim ili mi ne odgovara, ali ipak volim za svaki slučaj ostaviti sebi po jedan primjerak svega, čisto da se nađe. Većina nas je već spomenula slične proizvode, pa sam se potrudila sjetiti se još nekih.

Hvala Nini što me označila za ovaj tag, a ja po običaju pozivam sve vas da ga uradite.

Fiksatori šminke

Mnoge blogerice se kunu u sprejeve za setovanje/fiksiranje šminke i kažu da im znatno produži trajanje iste. Ja sam rekla već milion puta da meni šminka na licu traje sve dok je ne skinem, pa mi ovo zaista nije potrebno. Imam samo jedan fiksator - Avonov i koristim ga kada izlazim (reda radi), ili ukoliko sam se prepudrala, da ne izgledam brašnjasto. Također sam vidjela trik kod Anele kako pretvori običnu sjenu u kremastu sa fiksatorom, pa se sada igram sa tim. 


Baze za puder


Do prije nekoliko dana sam imala pet primera/baza, a nakon dijeljenja su mi ostale dvije (ArtDeco i Revelique). Isti je slučaj kao i sa fiksatorom - koristim ih samo kod izlazaka, koji su u mom slučaju jednom u sto godina. Volim osjećaj kada stavite primer i koža vam bude baršunasta, ali na svakodnevnim bazama ih stvarno zaboravim staviti, a ne želim ni da gomilam šminku na licu. 

Umjetne trepavice

Koliko god bih voljela da ovo koristim, nije slučaj :D Moje trepavice su same po sebi dosta dugačke, ali smatram da kakve god imate trepavice, ne mogu biti kao umjetne. Međutim, meni nekako ili budu previše za moje male oči, ili mi se od njih onda ne vidi sjena jer su mi kapci spušteni, ili jednostavno upropastim čitavu šminku lošom aplikacijom. Za sada desetak pari čeka u ladici da se ja još ispraksiram. 

Korektori


Pod korektorima mislim na korektore za ispravljanje boje (correctors), a ne za prekrivanje (concealers). Već sam pisala na blogu o žutim, zelenim i ljubičastim korektorima, ali ja na svojoj koži nemam potrebe za njima i nikada ih ne koristim. Imam nekoliko paleta sa correctorima, kao i NYX Yellow, ali za svim bojama osim žute ne posežem apsolutno nikada.

Olovke za obrve, oči i usne

Crna olovka je bila moj prvi kozmetički proizvod, i kroz čitavu srednju školu sam ga zloupotrebljavala. Danas su olovke za oči definitivno najbrojniji proizvod u mojoj kolekciji (osim možda ruževa?), ali za njima posežem samo ako mi trebaju kao baza za tamni smokey, a u waterline crnu boju stavljam svake prestupne godine jer sam napokon shvatila da na moje male oči ne ide ama baš nikako. Nude i bijelu olovku koristim nešto češće.
Olovka za obrve je moj posljednji izbor za popunjavanje istih i nisam je koristila nekoliko godina, a olovke za usne se trudim koristiti, i u posljednje vrijeme sam nešto bolja, ali prije nekoliko mjeseci nikada nisam posezala za njima. 

Sjajevi za usne

Ne znam zašto su sjajevi za usne toliko mrski u blogosferi, ali gotovo svaka blogerka ih je navela u ovom tagu. Ja posjedujem samo jedan (neki MUA nude sjaj) i mislim da je već zreo za bacanje jer sjajeve zaista nikada ne nosim. Nikada ih nisam voljela, nikada ih nisam nosila, što zbog ljepljivosti, što zbog teksture koja mi se ne sviđa, što zbog toga što ne volim glossy usne na sebi. 

Top Coat


Iako Eveline bazni lak (8u1 ili Diamond) koristim apsolutno pri svakom lakiranju, nadlak ne koristim nikada. Ne znam ni sama zbog čega, valjda jer kad sam ga koristila nisam vidjela neke razlike. Lak svakako mijenjam jako često, pa mi dugotrajnost nije toliko ni bitna. 

Šarene sjeneJa bih voljela da mogu eksperimentisati sa sjenama, ali moj oblik očiju mi to nikako ne dopušta. Zbog toga se držim neutralnih sjena, iako što dalje, sve više mislim da ne bih ovako drečave boje nosila ni inače. 

Uvijač za trepavice

Iako su moje trepavice toliko ravne da nekada pomislim da rastu prema dole, nemam naviku koristiti uvijač. To je prvenstveno zbog toga što se jako brzo isprave, ali i zbog toga što mi uvijek skine jedan dio tuša sa oka. Koristim ga "za posebne prilike" u kombinaciji sa vodootpornom maskarom.

Nude ruževi

Ovo može biti najmanje očekivan proizvod u ovom postu jer trenutno vlada pomama za nude ruževima, ali ja nikako da uskočim u taj voz. Ja sam tip za tamne ruževe, a uvijek sam mislila da ako već nosim nude ruž, mogu i bez njega. U posljednje vrijeme se trudim da ih više nosim jer ih zaista imam dosta u kolekciji, ali vječno zaboravim da ih stavim.

Šta vi ne koristite? :D

4 comments

  1. Od svih nabrojanih proizvoda ja koristim samo olovke za usne i oci i top coat :D i kod mene su se u ovakvom postu nasli nude ruzevi sto ce nekima vjerovatno biti cudno, ali meni ne stoje i ne volim ih... Tebi nas lijepo stoje tamni ruzevi :)

    ReplyDelete
  2. Dosta toga navedenog i sama ne koristim ,nude ruzeve,trepavice,fiksatore, a svidja mi se tag pa ću i ja uraditi isti :)

    ReplyDelete

Hvala na komentarima :*