Ukratko o 2014. godini


Sretna Nova godina drage moje! Nadam se da ste je dočekali u društvu najdražih osoba i sa najljepšim poklonima ispod jelke, jer ja definitivno jesam. Do sada nisam pisala "recenziju" prethodne godine, ali smatram da je 2014. bila godina za pamćenje i želim da je imam sumiranu na blogu. 


Ja ni za jednu godinu do sada ne mogu reći da je loša, jer smatram da jedan (ili niz) loših događaja definitivno ne mogu da je čitavu unište. Na početku svake godine ja imam dvije želje - da budem zdrava i da puno putujem (ok, poželim ovu drugu, prva mi je sada pala napamet). Nikada ne postavljam ciljeve i ne donosim odluke, te se vodim samo nekim svojim željama. 
2014. godina mi je donijela najljepša mjesta, najbolje ljude, najveće prilike i naljepše događaje. 


Prva dobra stvar u prethodnoj godini je ovaj blog - iako postoji već neko vrijeme, u ovoj godini sam počela da mu se više posvećujem i da redovno pišem. U tom naumu sam u potpunosti uspjela i blog mi sada oduzima veliki dio vremena, ali definitivno je nešto u čemu najviše uživam. Napredovala sam i u stilu pisanja i u fotografiji, ali naravno trudim se da budem sve bolja i bolja. 


Jako mi je drago što sam se prošle godine odvažila i da stavljam više outfit postova - koji su se vremenom preobličili u Kako nositi rubriku u kojoj vam objašnjavam na koji način ja volim da kombinujem i nosim određene komade odjeće. Pošto puno meni dragih outfita ne stigne do takvih postova, ubacila sam i rubriku #OOTD summary u kojoj možete vidjeti moje svakodnevne kombinacije. Vezano za to mi je drago što, iako sam i do tada puno pažnje pridavala stilu i oblačenju, ove godine sam to podigla na neki novi i profesionalniji nivo, u čemu jako uživam.

Jedna od stvari zbog kojih mi je neizmjerno drago je i moj YouTube kanal koji sam sredinom 2014. ponovo aktivirala. Ja sam svoj prvi video snimila davne 2012. godine (vrlo moguće da sam bila jedna od prvih bh. youtuberki a da to nisam ni znala :P), još prije otvaranja bloga, a od tog nauma sam vrlo brzo i odustala. Međutim, ljetos sam se vratila "jača nego ikad" :P i sa uživanjem snimam videe za vas. 

Ova godina je donijela i pravi blogerski život u BiH. Iako još mnogo kaskamo za regijom (svijet da ne spominjem), brendovi su počeli da prepoznaju potencijal bh. blogerki, pa smo u ovoj godini mogli da uživamo u nekoliko evenata i saradnji. Meni najdraži event ove godine bio je Našminkaj mi osmijeh čiji sam ja bila organizator, a koji je okupio bh. beauty blogerke koje su šminkale djevojke izliječene od raka i njihove mame. 

Druga najbolja stvar u ovoj godini su bila putovanja. Iako u posljednjih nekoliko godina dosta putujem, ova je prevazišla sve rekorde. Posjetila sam Brisel dva puta, Briž, Minhen, Salzburg, Pariz, Beograd, Berlin, Valenciu (via Istanbul), Budvu, Kotor, Dubrovnik, Herceg Novi i dva puta Beč. Drago mi je da sam većinu ovih putovanja ili vlogala ili pisala putopis, pa su mi ostali zapisani i na blogu. 

Što se poslovnih uspjeha tiče, mislim da vama nisu zanimljivi, ali mene čine neizmjerno ponosnom. Prvu polovinu godine sam radila i učila do iznemoglosti, dok sam se u drugoj malo više odmarala i posvetila stvarima koje jako volim. Stvar zbog koje sam najponosnija je moj govor u Parlametnu Evropske unije u Briselu pred članovima istog o razlikama u liječenju dječijeg raka unutar Evrope. 


U aprilu smo dobili i novog člana porodice - malog rotvajlera Ariu koji je čisti đavo i vragolan, ali smo primorani da je volimo jer je slatka i umiljata kao med. 


Ja za prethodnu godinu mogu samo reći da je najproduktivnija do sada i da se nadam da će iduća moći da je nadmaši. Za svaku iduću godinu ja samo mogu poželjeti samo da bude bolja od prethodne. I do sada mi je to radilo :)


Vama od srca želim sve najbolje u idućoj godini i da zaista bude bolja od prethodne, ma koliko god ona dobra bila :)

16 comments

 1. Svaka čast za govor! :) Baš mi je drago da ti je prošla godina bila tako ispunjena, neka ti nova 2015. donese makar duplo toliko putovanja, druženja i svega onoga što te čini srećnom :)

  ReplyDelete
 2. Divan post!
  Drago mi je da si ostvarila dosta svojih želja i ciljeva u prošloj godini, a nadam se da će tako biti i u ovoj 2015. :) Sretna Nova!

  ReplyDelete
 3. bas je divan post :) sve najboljre u novoj godini :)
  <3

  ReplyDelete
 4. Odličan post,stvarno jesi puno napredovala,svaka čast,samo tako nastavi :)

  ReplyDelete
 5. Obožavam ovakve postove i čestitam ti na uspješnoj godini iza nas! Želim ti da 2015. bude još uspješnija, pa da ova lista sljedećeg januara bude još duža!

  ReplyDelete
 6. Sve najbolje u 2015 samo tako nastavi. I kada ce jedan post o ta dva vragolasta rotvajlera :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, planirala sam snimati neki tag video sa njima :P

   Delete
 7. Cestitam na svemu postignutom i da nova bude jos sretnija, produktivnija i zanimljivija.
  Hocu i ja o "kucicima" da citam. ;-))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Šta biste čitali o cukama? :D
   I hvala :*

   Delete
 8. Divna godina kod tebe, a da ti ova bude još bolja, sa još više putovanja (i naravno, da si zdrava) i uspjeha, svaka čast za govor u EU Parlamentu :)

  ReplyDelete

Hvala na komentarima :*