Avon Pur Blanca LIMITED EDITION


Originalna Pur Blanca je prvi put predstavljena davne 2003. godine i mislim da je jedan od zaštitnih znakova Avona. Za ove praznike je dobio svoje limited edition izdanje o kojem možete čitati u nastavku.
Da na početku riješim dileme koje imate - radi se o klasičnom Pur Blanca parfemu, čija se ambalaža prilagodila praznicima. Radi se o staklenoj bočici od 50 ml, sa plavim detaljima koji se savršeno uklapaju u ovu prazničnu atmosferu. Trenutna cijena mu je samo 10,90, što se definitivno ne bi trebalo propustiti.

Međutim, koliko god nas bočica podsjeća na pahuljice i zimu, sam miris je prozračan, svjež i cvjetni. Mene podsjeća na proljeće, ali vjerujem da ljubitelji "lakših" mirisa mogu bez problema da ga nose čitave godine. Čak i ja, kao ljubitelj orijentalnih mirisa, ga nosim ovih dana. Avon je njegove mirisne note opisao kao ozonsko-cvjetne, gdje preovladavaju frezija, božur i heliotrop. Mnogi ljudi kažu da ih podsjeća na Cacharel Noa Summer Edition (izvor: Fragrantica).
Ukoliko pak ne volite ovakve mirisne note, za istu cijenu možete naručiti Pur Blanca Elegance koja ima nešto "teže" note - divlje bobice, mošus i jasmin.

Trajnost mu je karakteristična za lagane parfeme - na mojoj koži traje oko tri sata, dok se na odjeći zadržava i duže.


Jeste li već probali Pur Blancu? :)

*Proizvod dobijen u svrhu neplaćene recenzije. Sva mišljenja su moja i iskrena. Za više detalja pročitajte disclaimer.

12 comments

 1. Meni je ovo jedan od najljepših Avonovih parfema.Idealan mi je za proljeće i baš je nekako poseban. :-)

  ReplyDelete
 2. joj, imam ga u onom roll on pakovanju, negdje se zavukao po torbama. volim

  ReplyDelete
 3. Ja se sijećam još od srednje škole ovog parfema, i kako mi je uvijek bio nekako "odrasli" :D a sad mi fino paše, baš mi se sviđa :)

  ReplyDelete
 4. Divan je :) Volim te lagane cvjetne :)

  ReplyDelete
 5. Ovo je bio moj prvi pravi (!) parfem, uvijek ću mu biti naklonjena :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, svi se emotivno vežemo za prvi pravi parfem :D

   Delete

Hvala na komentarima :*