Kako nositi - pončo


Ova jesen nam je donijela trend velikih šalova i pončoa ležerno prebačenih preko ramena. To me je natjeralo da malo rovim po ormaru i izvučem svoju skromnu kolekciju ovih odjevnih predmeta koje imam već nekoliko godina, ali koji sve to vrijeme skupljaju prašinu. Mojoj sreći naravno nije bilo kraja kada sam ih našla na najvišoj polici ormara (neću da pričam o tugi koja me spopala kada sam shvatila da sam jedan od najljepših poklonila) i sva sretna sam sam se ušuškala u svoju "dekicu" i pohitila vani.


Po meni najveći problem kod nošenja pončoa je to što ne znam za koje vremenske prilike najbolje odgovaraju, ali nakon eksperimentisanja sam uvidjela da je upravo ovakva jesen od desetak stepeni idealna. Ukoliko je nešto hladnije vani ispod pončoa obucite kožnu jaknu i dodatno se ugrijte. 

Ja sam svoj sivi pončo ovaj put kombinovala sa meni omiljenom bordo bojom (može li ijedan post proći bez nje?) i šeširom koji upotpunjuju jeseni osjećaj.

Poncho/cape - H&M
Pants - New Yorker
Hat - Primark
Shoes - Primark
Bag - Primark

P.S. Odlučila sam da postove u kojima sam do sada samo pokazivala outfite ubuduće uobličim u neku vrstu savjeta ili pisanja utisaka o nekom trendu, pa se nadam da vam se ova verzija sviđa :)
6 comments

 1. Meni je to najnepraktičniji odjevni predmet. :D
  Imala sam ih do sad XY i svaki sam poklonila dalje... smorim se noseći ga.

  ReplyDelete
  Replies
  1. To i jeste razlog što sam ga godima izbjegavala, ali napokon sam našla način kako da ga nosim :D

   Delete
 2. Super si ga iskombinirala :) Imam jedan pončo, to mi je inače prekrasan tip odjevnog predmeta ali često ne znam što bih s njim i kad da ga nosim :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Zbog toga i postoje ovi postovi, da pomognu u kombinovanju :D

   Delete

Hvala na komentarima :*