Kako kombinovati karirano? + Fall 2014 Lookbook


Ukoliko ste gledali posljednji Primark Haul (a ako niste, zašto niste? :D), mogli ste da primijetite moju trenutnu opsesiju kariranim stvarima. Ja sam inače osoba koja se voli uhvatiti jedne stvari/stila i kupiti sve u tom stilu/dezenu, od donjeg veša pa do kaputa. Čitavu prethodnu godinu najveća opsesija mi je bila bordo boja, a sada sam je samo malo modifikovala u karirano. 


Moja ljubav prema kariranom printu potiče još iz srednje škole i mog rock/grunge perioda. Tada su me pitali da li se drogiram, a sada se sve to vratilo na velika vrata i sve modne ikone nose ono što su na meni prije poprijeko gledali. Ali meni je super, napokon sam došla na svoje i svom klošarskom stilu sam dodala dozu elegancije. 

Kao što vidite, u ovim kombinacijama sam igrala na sigurno - kombinovala sam karirano sa neutralnim bojama poput crne i bež. To je drugi segment mog trenutnog stila - minimalizam, monochrome i jednostavne stvari sa malo začina. Ukoliko se osjećate hrabro, karirani šal kombinute sa crno-bijelim prugicama, a ukoliko hoćete da začinite grunge kombinaciju, kombinujte kariranu košulju sa salonkama (kao što sam ja uradila u ovom postu). 

Lookbook sam snimala u Beču, i većinom sam nosila stvari koje sam kupila u Primarku. Napravila sam i video i fotografije, pa ko kako voli :) Spisak svega što sam nosila imate ispod i na samom videu. Karirana haljina


Dress - Primark
Coat - Romwe
Tights - Primark
Shoes - Primark
Bag (black) - Primark
Bag (red) - Fossil

Karirana košulja

Shirt - Beste-shop.com (here)
Pants - New Yorker
Coat - Romwe
Shoes - Converse
Bag - Primark
Beanie - Primark


Karirani šal

Shirt - Primark
Pants - New Yorker
Cape/scarf - Primark
Hat - Primark
Shoes - Primark
Bag - Primark


Volite li vi karirano i kako ga kombinujete? :)

Btw, ovaj post je rađen u saradnji sa dvije predivne djevojke, pa ih obavezno posjetite: 
(drugi video će biti naknadno ubačen)

2 comments

  1. Karirana košulja i kapica su mi prekrasne.
    Stvarno mi se sviđaju kobminacije,baš u mom stilu :)

    ReplyDelete

Hvala na komentarima :*