Christian Lacroix Ambre by Avon


Ukoliko još niste vidjeli Avonov praznični katalog, brže bolje trčite na stranicu. Mislim da sam spomenula prazničnu atmosferu i proizvode u gotovo svakoj recenziji u posljednjih mjesec dana, ali čim vidim jelke i crvenu boju, ja poludim. Pored moje opsesije praznicima, Avon u ovom katalogu ima mnoštvo paketa koje će svakoga obradovati ispod bora (pogotovo oni koji u sebi sadrže parfeme). A kad smo već kod parfema, Avon je nastavio svoju saradnju sa Christianom Laxroixom, te je u svoju dosadašnju kolekciju uvrstio novi parfem - Christian Lacroix Ambre.

Poznato je već da Avon često ima saradnje sa poznatim osobama, a i da obično ti parfemi budu i kvalitetniji od onih iz redovne postave. Redovna cijena proizvoda je 62 KM, što je vjerovatno i jedan od najskupljih u katalogu, ali u ovoj kampanji ćete ga platiti samo 29.90KM. Pored ženskog parfema, možete nabaviti i muški za svoju drugu (goru :P) polovinu. Bočica jantarne boje asocira na jesen i luksuz, što se sa ambalaže proteže i na sam miris. Gornje note su mandarina i bobičasto voće, zbog čega me je podsjetio na verziju Instinct Frobidden kojem je dodan miris starije žene. Nisam bila oduševljena nimalo, ali sam odlučila da mu dam šansu.

Kroz desetak minuta su se počele probijati srednje note - ruža i jasmin, i to me je ovaj parfem osvojio. Kada tu još dodate donje note - amber i karamelu - dobijete pravi zimski ugođaj. Nakon nekih 10-15 minuta ovaj parfem miriše predivno, zimski, orijentalno i puderasto. 


Trajnost na koži mu je za neki sat-dva duža nego kod ostalih Avon parfema, pa na meni traje i do šest sati, dok se na odjeći zadržava i duže.

Ovaj miris trebate preskočiti samo ukoliko ste ljubitelj mladačkih, laganih i svježih parfema. Ali ukoliko, kao ja, volite zimske, orijentalne i nešto ozbiljnije parfeme, ovaj morate imati.

*Proizvod dobijen u svrhu neplaćene recenzije. Sva mišljenja su moja i iskrena. Za više detalja pročitajte disclaimer.

4 comments

  1. Videla sam kod Vine ovaj parfem i sada kod tebe, a ja ih za sada imam dovoljnooo.. Al izgleda da nemam, moram i ovaj imat :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, kao da ikada možeš imati dovoljno parfema :D

      Delete

Hvala na komentarima :*