L'oreal micelarni gel


 Micelarna otopina je proizvod koji je prošle godine digao beauty svijet na noge - počevši od Bioderme, pa do prve L'orealove drogerijske verzije. Nakon toga je gotovo svaki brend izbacio svoju verziju iste, a postale su neizbježan dio rutine čišćenja lica većine blogerki. Ja sam recenzirala L'oreal micelarnu prije tačno godinu dana (sasvim slučajno se datum poklapa sa današnjim postom), a to možete pročitati ovdje.Ovo ljeto L'oreal je izbacio novitet na tržište - micelarni gel. Iskrena da budem, ovo mi je bio prvi susret sa proizvodom ove vrste, a mislim da ga drugi brendovi i nemaju (ispravite me ako griješim). Cijenu svaki put zaboravim provjeriti, ali znam da je niža od 10 KM i može se nabaviti u svim drogerijskim lancima (DM, CM..). L'oreal obećava nježno odstranjivanje šminke, bez potrebe za trljanjem. Također tvrde da je hipoalergeno, bez parfema i alkohola.


Ambalaža je ista kao kod micelarne otopine, samo što je gotovo duplo manja. Meni je ova veličina odlična jer ne zauzima puno mjesta, a može se i nostiti na putovanja. Zatvara se fino uz škljoc, a problematični otvor ima kao i svoja prethodnica. Doduše, ovaj gel je gušći nego micelarna, pa ne izlazi više proizvoda nego što treba. Bočica sadrži 125 ml proizvoda.


 Tekstura je srednje gustine, nije skroz gelasta, ali definitivno je bliže gelu nego vodenom stanju. U sebi ima mjehuriće koji ne igraju nikakvu ulogu, ali po meni zbog njih bočica izgleda interesantnije. Učinkovitost je me iznenadila, jer moja šminka obično ne želi da se skine sa običnom micelarnom. Međutim, ovaj proizvod mi je na neko vrijeme zamijenio dvofazni skidač i bez problema mi skine sjene, tuš i maskaru - čak sa jednom blaznicom. Jedino što ne skida je vodootporna maskara.
Na licu ostavlja neki čudan osjećaj, ali on nestaje čim namažem noćnu kremu ili se umijem. Ne pecka me nimalo.


Kao zaključak ću samo reći da mi je ovaj proizvod puno draži od klasične micelarne koju koristim samo za toniziranje, ali za skidanje šminke mi nije dovoljna. Ovaj proizvod je 2u1, fino skine šminku i očisti lice.

Jeste li je već probali micelarni gel? :)

No comments

Hvala na komentarima :*