Avon Ultra Colour Bold ruževi


 U mojoj kolekciji ruževa definitivno preovladavaju Avonovi, i to zbog toga što ih krasi dobar kvalitet, ogroman izbor nijansi i pristupačna cijena. Zbog toga sam se jako obradovala kada je prije nekoliko dana na moju adresu stigao paketić sa ruževima iz njihove nove linije - Avon Ultra Colour Bold.
Može se reći da je ova linija nastavak nastavak sage Ultra Colour i Ultra Colour Absolute (recenzija svih nijansi ovdje), te mislim da mi je ova linija i najdraža do sada.


Ambalaža je identična kao kod klasičnih Ultra Colour ruževa, crna i od sjajne plastike sa prozirnim poklopcem, tako da vidite o kojoj se nijansi radi. Ono što mi se jako sviđa su naljepnice sa imenima koje su u približnoj boji nijanse, što jako olakšava snalaženje u kolekciji sa puno istih ambalaža. Ovo je bio nedostatak kod roze linije (Ultra Colour Absolute), a da to do sada nisam ni znala.


Ovi ruževi su obogaćeni njegujućim uljima, vitaminom E, te F15. Avon obećava zasićene boje sa još više pigmenata, te potpuno prekrivanje i nježni sjaj, što u potpunosti i ispunjavaju. Iako su se i ruževi iz prethodne dvije linije mogli pohvaliti dobrom pigmentacijom, ovi u potpunosti opravdavaju naziv BOLD, te daju savršenu boju u samo jednom premazu. Oduševljena sam izborom nijansi, te prvi put u životu mi se sviđa 13 od 15 nijansi iz jedne kolekcije (smeđe nijanse nisu my cup of tea). Da imam još mjesta u svom držaču ruževa definitivno bih naručila još koju rozu nijansu.


Ruževi su jako kremasti, ne isušuju usne ni najmanje, a trajnost im je između dva i tri sata, u zavisnosti od nijanse (Bold Bordeaux mi izdrži čak i duže). Za 3,6g ovog ruža ćete u ovom katalogu platiti samo 6,90 (sa vaučerom) ili 9,90 bez njega. U idućem katalogu će koštati 7,90.


Swatcheve sam ovaj put uradila na malo drugačiji način, pa bih voljela da mi napišete da li vam se sviđaju fotografije ili preferirate klasični šablon - jedna fotografija usana i jedna čitavog lica. Ovako sam pokušala da uslikam ruž na više osvijetljenja i iz više uglova. Nijedna slika nije obrađena, sve su direktno uplodaovane sa aprata (kao i sve druge u recenzijama).

Gornja - sunce, donja -hlad
Bright Nectar

Berry Bold
Rapid Rose

Fearless Fuchsia

  Bold Bordeaux

Imate li već omiljenu nijansu? :)

P.S. Pobjednica darivanja je Irma Karasoftić koja se treba javiti u inbox na Facebooku u idućih 48 sati :)

*Proizvod dobijen u svrhu neplaćene recenzije. Sva mišljenja su moja i iskrena. Za više detalja pročitajte disclaimer.

16 comments

 1. Imaaaamm.. sve su mi omiljene :-D Evo od ovih tvojih kad bih morala izbaciti jednu bila bi to ova prva, a kad bih morala izabrati jednu Rapid Rose.. al to je samo kad bih MORALA.. Super su slike i ove nijanse ti odlično stoje :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Baš me iznenadilo što mi se Rapid Rose ovoliko svidjela, inače nije moja nijansa :D

   Delete
 2. odlične su ti slike :) a i ruževi mi se sviđaju, zapikala sam.. sve.. ahaha :)

  ReplyDelete
 3. Lijepo ti stoje ovi ruževi! Meni ove nijanse ne pristaju, ali pogledati ću ostale nijanse u sljedećem katalogu. odbija me kupovina Avon ruževa baš zato što su boje u katalogu jako različite od stvarne boje ruža

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala puno :) Imaš nekoliko postova sa swathevima svih ruževa, pa to ne bi trebao biti problem :)

   Delete
 4. Sve bih ih nosila! Posebno tu prvu, jer mi fali takva nijansa u neseseru. Super su ti sličice, divna si.

  ReplyDelete
 5. Avon ima odlične ruževe. Meni se ovaj pink baš jako sviđa :) I baš si slatka :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Još se nikad nisam razočarala u njihove ruževe :D Hvala :)

   Delete
 6. Rapid rose, bold bordeux i berry bold su dobri... ova fuksa :D i nektar mi ne bi pristajali :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nectar ni meni ne pristaje najbolje, ali pokušavam da ga nosim :D

   Delete
 7. divne boje, posebno crvene nijanse :)

  ReplyDelete

Hvala na komentarima :*