Avon Mega Effects tuš u flomasteru + DOBITNICA DARIVANJA


Poslije maskare, tuš je najkorišteniji komad šminke u mojoj kolekciji. Iako imam poprilično spuštene kapke i wing mi nikada ne izgleda kako treba kad su mi oči otvorene, bez njega se osjećam golo i moram ga imati svakodnevno. Zbog toga sam se obradovala kada sam u posljednjem Avon paketiću vidjela i Mega Effects tuš.


Prvi Mega Effects proizvod koji je Avon izbacio bila je njihova revolucionarna maskara sa češljićem. Ako ste je probali, znate da je zaista i pružala ono što je obećavala, pa sam zbog toga velike nade polagala i u ovaj proizvod. Istini za volju, bilo me je i strah jer još nisam naišla na tuš u flomasteru koji nije previše suh i koji traje duže od nekoliko nanošenja.


Na prvo korištenje me nije razočarao - klizi preko kapka, brzo se suši, ne preslikava i nimalo nije suh. Vrh je jako tvrd, pa sam pri prvom nanošenju imala nezgodu jer sam trepnula. Nastavila sam da ga koristim i dalje, i trenutno je tuš za kojim najčešće posežem. Jednostavno mi je najjednostavniji za nanošenje, crn je, ne razmazuje se i traje čitav dan.


Crh liči na vrh markera. Jako je čvrst i ne prilagođava se površini, pa bi početnici mogli imati problema. Koncipiran je tako da može praviti tanku i debelu liniju u zavisnosti kako ga okrenete. Međutim, ljubitelje tanke linije ću razočarati, jer je i čak najtanji dio tuša poprilično debeo. Meni to odgovara jer (zbog gore spomenutih spuštenih kapaka) moram i volim praviti deblju liniju tušem.
Pigmentaciju i trajnost sam već spomenula gore, tuš je jako crn i traje mi po čitav dan. Vodu neće preživjeti, ali ukoliko vam oči ne suze, neće se pomjeriti čitav dan.

Trenutna cijena mu je 8,40 za 1 ml proizvoda. Prije nego što vas iznenadi količina, moram vam reći da je to standardna količina za ovakve proizvode i vjerovatno je jedan od razloga što se brzo troše. Ja ovaj koristim svakodnevno i još ne pokazuje tragove trošenja. Sve u svemu, ukoliko volite deblju liniju tuša - imate moju preporuku :)

Dobitnica darivanja je Elma Nuković, koja se treba javiti u inbox stranice sa svojim podacima :)


*Proizvod dobijen u svrhu neplaćene recenzije. Sva mišljenja su moja i iskrena. Za više detalja pročitajte disclaimer.

No comments

Hvala na komentarima :*