Avon Solutions Matte BB krema


Ako do sada niste čuli za BB kreme vjerovatno živite ispod kamena i krajnje je vrijeme da ispod istog i izađete. Jedan od mojih prvih postova je bila recenzija Holika BB kreme, i moja ljubav sa istim traje i dan-danas. Međutim, ja tvrdim da ova vrsta podloge na evropskom tržištu nije istog kvaliteta ili pak iste vrste kao one azijske. Ali to nije tema današnjeg posta, pa da ne bih pravila digresije, vraćam se na recenziju Avon Solutions BB Matte kreme.

Običnu verziju ove kreme sam probala kada je prvi put izašla u katalogu i bila sam pozitivno iznenađena. Žao mi je što je više nemam, pa ne mogu pisati uporednu recenziju. Mat verzija iste kreme dolazi u pakovanju od 30 ml u praktičnoj plastičnoj tubici koja je odlične veličine i za nosanje u neseseru. Otvor na tubici nije prevelik, pa vam neće izaći previše proizvoda, a poklopac se zavrće, pa se neće sam od sebe otvoriti. U trenutnom katalogu je možete naručiti za 11,90 KM. Veliki plus je i katonska kutija o kojoj Avon uvijek vodi računa.


Recimo da sam isprobavanju ovog proizvoda prišla sa predrasudama. Kao prvo je bilo to mat u nazivu, jer me je brinulo da neće odgovarati mom tipu kože. Nakon prvog stavljanja je taj strah nestao jer je krema ostavila moj omiljeni satenski finiš. Nisam ljubitelj dewy finisha, pa mi se zbog toga ova verzija svidjela više nego prethodna.
Drugi strah mi je bila nijansa. Ova krema dolazi u dvije - light i medium. Ja sam duh u nijansama i ništa tamnije od najsvjetlije nijanse mi ne pristaje ni u paralelnom univerzumu. Ali kako mi je stigla prije mora, a ja sam optimistično vjerovala da ću pocrniti, planirala sam je koristiti tada. Zbog potreba recenzije sam je nanijela na lice i iznenadila se kada sam vidjela da se čokoladna nijansa ujednačila sa mojim tenom. Nisam mogla da vjerujem, pa sam je koristila još nekoliko dana, i svaki put je davala ovaj rezultat. Dakle, nemojte da vas zavara jako tamna nijansa, skroz se prilagođava tenu!
Na meni nije bila narandžasta, ali nisam sigurna kako bi se to odigralo na hladnom podtonu.

Lijevo - Avon BB Matte (Medium), Desno - Avon Luxe Porcelain
Krema je srednje gustine i skroz se lijepo nanosi i prstima i kistom. Moje lice nije masno, pa o matirajućem efektu ne mogu govoriti. Prekrivanje je srednje, sasvim lijepo ujednači ten, ali neće prekriti veće nepravilnosti. Meni je odlična za svaki dan kada mi i treba samo lagano ujednačavanje.
Proizvod je hipoalergen, što znači da ne bi trebalo izazivati nered na licu. Ima SPF 15 koji je meni uvijek pozitivan za svakodnevnu šminku jer ne moram stavljati SPF ispod podloge.
Ja nisam imala potrebe za kremom ispod ove podloge jer sama od sebe hidrira, ali ukoliko imate nešto suhlju kožu, ja bih nanijela bar serum.


Evo i slike kako izgleda na licu, da ne ostane sve na mojim tvrdnjama. Sve u svemu, ja sam ovom kremom jako zadovoljna kao podlogom za svaki dan. Nisam sigurna da li bi je nazvala BB kremom, možda prije puderom sa lakšim prekrivanjem, što je slučaj sa gotovo svim kremama na našem tržištu. Preporučila bih je svima kojima ne treba jače prekrivanje jer zaista lijepo hidrira lice, stopi se sa kožom i ostavlja lijep finish.

Jeste li već probali ovaj proizvod?

*proizvod ustupljen na recenziju

2 comments

  1. Već sam gore pročitala da piše kako nijansa izgleda previše tamno,a na licu se ujednačava.Eh sad,mene zanima da li bi ti rađe,kada bi sad kupovala tu istu kremu,naručila nijansu light ili medium.Ovo pitam jer nam je sličan ten,a želim da naručim ovu kremu i ne bih baš voljela da pogriješim nijansu.Hvala.Lp. :)

    ReplyDelete

Hvala na komentarima :*