Avon Colortrend 2u1 sjene u olovci


Avon Colortrend je bio moj prvi dodir sa šminkom, i to nekada davno krajem osnovne škole. Zbog toga će uvijek ostati blizu mom srcu, iako nisam koristila ništa iz tog asortimana duže vrijeme. Prva stvar koju moram primijetiti je da je promjenom ambalaže ovih proizvoda unaprijeđena i formula, te su oni postali puno bolji nego prije i mogu se porediti i sa nekim proizvodima iz redovne postave.


Ja sam na recenziju prošli mjesec dobila nešto za šta sam prvo mislila da su jumbo olovke, ali se na kraju ispostavilo da se radi o sjenama. Ja i dalje mislim da se ovo može koristiti i kao olovka (na kapku ili ispod njega, nikako na waterline-u), ali sjene u ovom obliku su maksimalno pojednostavljene za korištenje i odlične su za sve početnice.

Sjene su dosta masne i mogu se koristiti na više načina; na već spomenti gore (kao olovka), kao sjena preko čitavog kapka ili kao baza za sjenu.


Sjene dolaze u četiri varijante - Water (divna holo ljubičasa i plava), Air (crna i bijela), Earth (smeđa i zelena) i Fire (narandžasta i crvena). Iako sam mislila da će mi Air biti favorit jer zbog svojih neutralnih nijansi izgleda kao dobra podloga za tamni ili svijetli smokey eyes, moje srce je definivno osvojila nijansa Water.

Pigmentacija sjena je zavisi od toga koliko je sjena tamna, ali ubjedljivo najpigmentiranija je smeđa nijansa (Earth) i mislim da ću je dosta koristiti kako samostalno, tako i kao bazu za look.

Ove sjene koštaju samo 5,50 KM i preporučila bih ih svim početnicama u šminkanju, ali i onim iskusnijim koji žele da imaju lijepe holo nijanse u svojoj kolekciji.


12 comments

 1. Baš mi je fina ta tirkizna nijansa, je li takva i uživo? prelijepa je .. iii, sviđa mi se Air varijanta, najs najs :))

  ReplyDelete
 2. Divne su boje! Ja nisam fan masnih olovaka, jer ne traju dugo na mojim kapcima.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja srećom nemam problematične kapke, pa nemam problem sa tim :D

   Delete
 3. Prelepe boje! Najvise mi se svidja ova zeleno-braon,divna za neki smokey eye :)

  ReplyDelete
 4. zapazila sam ove sjene u katalogu , ali me nisu privukle.. kad bih birala Air bi bio moj izbor :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja sve pokušavam da odaberem favorit, ali mi ne ide :D

   Delete
 5. sve su nijanse lijepe, ali meni su crna i bijela naj, mislim da bi bijela bilo dobra kao baza, pogotovo za sjenila u jarkim bojama...a i vidim da ima malo shimmera :)
  a i meni je avon trend bio jedan od prvih susreta sa makeup-om :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bijela nije dovoljno pigmentovana za podlogu, ali crna bi mogla definitivno :)

   Delete
 6. Možeš mi reći koliko ti budu na kapcima? I skupljaju li se na pregibima?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sa Avon bazon za sjenu se ne preslikavaju i ne uvlače u pregibe :D Ne znam kako bi se ponašale bez baze jer je uvijek koristim :)

   Delete

Hvala na komentarima :*