Avon Planet Spa Amazonian Treasures - maska za kosu i maska lice + dobitnica darivanja


Ukoliko ne živite ispod kamena, vjerovatno ste već vidjeli ljubičasto-zlatne ljepotane koji dolaze iz Avona. Brazil je ovih dana u centru pažnje, a Avon je za ljepšu polovinu populacije napravio i ljubičastu Planet Spa liniju sa brazilskim acai bobicama.

Iz Avona kažu:

Brazil je zemlja o kojoj mnogi sanjaju ovog ljeta, a neodoljiv brazilski šarm sada možete iskusiti i na svojoj koži. Nova Planet Spa linija sadrži ekstrakte acai bobica i duda. Blještavo crni, mali okrugli plodovi sazrijevaju do dva puta godišnje na visokim palmama u Južnoj Americi. Acai bobice su bogate kalijem, bakrom, magnezijem, vitaminima B-grupe,vitaminima C, A, D i E, vlaknima,omega-3 masnim kiselinama.

U trenutnoj brošuri možete naručiti dva proizvoda iz ove linije za 16,90.


U liniji postoje četiri proizvoda: maska za kosu, maska za lice, krema za ruke i stopala i piling, a ja sam isprobala prva dva. Piling je definitivno na listi stvari koje ću kupiti, jer izgleda prelijepo. Ko može da odoli onoj ljubičastoj boji :)Maska za kosu


Maska dolazi u ljubičastoj tubici koja stoji na zlatnom poklopcu, pakovanje koje zaista uljepša policu u tuš kabini. Za cijenu od 17,00 KM ćete dobiti standardnu količinu od 200 ml maske za kosu.

Sama maska je kremasta i ljubičaste je boje. Miriše predivno i baš po mom ukusu - voćni miris bobičastog voća. Miris je za vrijeme aplikacije zaista intenzivan i tjera vas da duže ostanete pod tušem. U uputstvu piše da se treba na kosi držati do 10 minuta, u zavisnosti od potreba vaše kose. Moja kosa je dosta suha, pa sam držala svih 10 minuta (nekada i duže - ko će da odoli tom mirisu).


Mogu reći da me je rezultat pozitivno iznenadio. Kosa je bila mekana, vidno zaglađena i lako se raščešljavala. Ono što je meni najvažnije je da se mekoća zadržala do idućeg pranja jer neke maske hidriraju kosu nakon pranja, ali već sutra je ona suha. Nažalost, moja kosa ne zadržava mirise, pa je i ovaj miris nestao ubrzo nakon pranja kose. Međutim, to sam popravila Avonovim Instinct Forbbiden parfemom, čiju sam recenziju već pisala.

Maska za lice


 Maska za lice ima istu ambalažu kao i maska za kosu, samo sa manjom militražom. Za 75 ml maske ćete platiti 13 KM. Sve što sam gore napisala za miris i ambalažu, vrijedi i za ovaj proizvod.

Maska je gelaste teksture i jako se lako nanosi. Probala sam je nanositi prstima i kistom, i ipak je plosnati kist za puder pobijedio. Upustvo kaže da se maska treba nanijeti u bogatom sloju i držati 10 minuta. Nanositi dva puta sedmično.

Jako mi se sviđa što se maska na licu ne suši, pa samim tim i ne zateže. Jedan dio maske se upio u kožu, a ostatak sam skinula umivanjem. Ne skida se previše lako, ali ništa što nekoliko umivanja ne može da riješi. Koža mi je nakon nje ostala mekana i glatka. Moj savjet je da prije nanošenja masku malo stavite u frižider i tako se rashladite u ovim toplim danima. Ne znam kako bi maska hidrirala suhu kožu, ali za moju normalnu kožu ovo je savršena doza hidratacije.


Moj dojam o ovoj liniji je jako pozivitivan, a miris je definitivno najveći faktor u tome. Hidratacija je jako važna ljeti nakon sunčanja, a ja ću na more sigurno nositi ove proizvode.
Ne zaboravite da još nekoliko dana ova dva proizvoda možete naručiti za 16,90 KM.

Dobitnica Avon naušnica za borbu protiv nasilja u porodici je Harisa Sehovic koja mi se treba javiti u iduća tri dana u inbox na Facebook stranici, inače biramo novu dobitnicu.

*proizvod ustupljen u svrhu recenzije via Style.ba

6 comments

  1. Jedva čekam da isprobam bilo šta iz ovog asortimana :-)

    ReplyDelete
  2. Nisam probala ništa iz ove linije, ali ove boje maski mi se tako dopadaju! :)

    ReplyDelete

Hvala na komentarima :*