Avon Planet Spa Amazonian Treasures ulje

 Kada mi je u paketiću stiglo ovo ulje nisam bila sigurna da li ću pisati recenziju, jer sam ovu liniju već predstavila ovdje (klik), ali nakon što sam potrošila već pola bočice, nisam je mogla preskočiti. Ako ste već pomirisali neki proizvod iz ove linije, znate i zašto.
Zbog već spomenutog mirisa mnogi su ludi za ovom linijom koja pored ulja sadrži i kremu za ruke i noge, piling, te maske za kosu i lice koje sam recenzirala ovdje. Miriše na šumsko voće, na trenutke i na najljepše gumene bombone. Kao što znate, nisam najbolja sa opisivanjem mirisa, pa je bolje da sami pomirišete ovaj slatkiš.
Ja sam ga prvi put probala na moru i bila je to ljubav na prvo korištenje. Oduševile su se i moje prijateljice i već su sve naručile sebi po jedan primjerak. Bočicu od 150 ml ćete u ovom katalogu platiti 11,90 KM.
Na uputstvu piše da je ovo hidrantno ulje za kožu i kupanje. Ja sam ga koristila samo na suhoj koži, a jednom sam ga čak i stavila na vrhove kose da produžim miris maske za kosu.
ž

Ulje je dosta rijetko (skoro vodenasto) i jako se lako razmazuje, te brzo upija. Otvor nije prevelik, pa vam iz bočice neće izaći više ulja nego što vam treba. 


Hidrataciju koju obećava ćete i dobiti, ali ne očekujte dubinsku hidratataciju ukoliko imate jako suhu kožu.


Na kraju ću samo da kažem da vam ovo ulje treba :) Ja ljeti više volim koristiti ulja nego losione za tijelo jer se brže upijaju a i ostavljaju lijep finiš na koži.

Jeste li već probale ovo ulje?

*proizvod ustupljen na recenziju


2 comments

 1. Kakvo ti je bilo na kosi?
  Dali bi ga mogla koristiti za suhu kosu, što misliš?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Stavljala sam ga samo na vrhove i fino ih je zagladilo :) Nisam sigurna kako bi reagovao na čitavoj kosi..

   Delete

Hvala na komentarima :*