Schwarzkopf Professional Essential Looks SS2014


U subotu, 8.6. sam prisustvovala Schwarzkopf Professional Essential Looks Look&Learn seminaru za proljeće/ljeto 2014.


Sa svakim novim izazovom izdanjem Essential Looks kolekcije ostajemo dosljedni svojoj misiji – kako bi svaki segment trendova inspiriranih modnim pistama New Yorka, Londona, Milana i Pariza prenijeli u frizerske salone da bi ih frizeri diljem svijeta mogli prilagoditi svojim klijentima.
Dva izvanredna i svjetski priznata frizera - Matej Bogataj i Kristijan Petek su pred 200 frizera na sceni prezentovali najnovije trendove, te šišali i farbali modele u stilu tri kolekcije iz predstojeće sezone - Candy Dandy, Metallics i White Hot.


Kolekcije su inspirane velikim imena modne industrije, a frizeri su napomenuli da je ključno izgledati kao da niste upravo izašli iz frizerskog salona. Šiške su doživjele svoj veliki povratak i možemo ih vidjeti kako se provlače kroz sve kolekcije. Također, kovrdže pravljenje figarom su jako popularne, pogotovo na dugoj kosi.


Meni su se jako svidjele boje iz Candy Dandy kolekcije, ali probudila se i moja stara ljubav prema šiškama jer definitivno osvježe frizuru i daju joj neki retro look.


Ovo je bio moj prvi Look&Learn seminar i oduševljena sam konceptom. Kao što znate, ja sam veliki zaljubljenik u kosu i uživala sam u gledanju live šišanja i farbanja, te transformaciji djevojaka u samo sat vremena. Do sada je prezentacija za ovu sezonu održana u 20 država svijeta, i jako mi je drago što nas nije zaobišla.


Organizacija eventa je zaista na zavidnom nivou. Schwarzkopf se potrudio da dovede odlične stručnjake, ali i da obezbijedi odličan prostor i tehničku podršku.


*Fotografije sa watermarkom su moje, ostale preuzete sa SKP facebook stranice (link)

No comments

Hvala na komentarima :*