Pakovanje kozmetike za put


Ukoliko pratite moj blog, znate da (relativno) često putujem. I da volim šminku. Ali kad dođe do kombinacije to dvoje, tu već nastaju problemi. Ja sam imala problem sa tim da nosim previše stvari sa sobom na put - pa ih na kraju ne koristim, a ono što bi mi trebalo - ne ponesem. Tako sam svaki put pravila neke promjene i na kraju sam došla do optimalne količine preparative i dekorative koju nosim svaki put sa sobom na put.


Najpraktičnije mi je sve to nositi u ovom neseseru koji ima tri pregrade i providnom neseseru sa bočicama.
Obje stvari su kupljene u Primarku i bile su jako jeftine, ali vjerujem da slično možete naći i u drugim prodavnicama.

Još jedan savjet koji imam je da ukoliko putujete sa prijateljicama, podijelite se koja šta nosi. Kod nas uvijek jedna nosi šampone, druga umivalice, treća mazalice itd. Međutim, kada putujem sama, moram sve ovo da teglim.


Ove bočice spašavaju život. Čula sam da se kod nas mogu naći u apotekama, ali nisam provjerila informaciju. Ja nisam mogla da odolim ovima sa rozim čepom :D Ipak, voljela bih da su malo manje.
U svaku ovu stavljam regenerator ili masku koju trenutno koristim, šampon i mlijeko za tijelo. Ovo mlijeko za tijelo je dobro i za brijanje, pa nisam morala nositi pjenu.


U bočicu sa špricalicom stavljam regenerator u spreju bez kojeg ne mogu, a u DM-u sam kupila ovu mini-tuširalicu. Balea ima super travel-size stvari, pa bacite oko :)


Sve to složim u vodootporni neseser (ukoliko nemate vodootporni neseser, kesa će poslužiti). Par puta sam imala nezgode sa ovakvim proizvodima, pa sada dobro pazim u čemu ih nosim :D


U prvu pregradu stavljam odstranjivače šminke, kreme i "alatke", u drugu kistove, a u treću dekorativnu kozmetiku. Naravno, sa mnom uvijek putuje Macadamia NoTangle četka i blaznice.


Dvofazni odstranjivač koji uvijek nosim sa sobom je Avonov Extra Lasting jer je veličina bočice idealna. Tj, bočica je Avonova, a unutra je bilo koji dvofazni koji koristim, samo ga prespem u ovu bočicu. U drugoj bočici je micelarna otopina koju koristim u tom trenutku. Tu su i dvije testne verzije Olay dnevnog fluida koji sam recenzirala ovdje. I naravno, nigdje se ne ide bez pincete, brijača i turpije. Ova turpija je stara godinama, ali je najbolja koju sam ikada imala. Kupila sam je u salonu kada sam nosila gel nadogradnju i od tada je nijedna druga ne može zamijeniti.


U drugom neseseru su kistovi. Ovo je već individualna stvar, ali ja volim nositi one koje koristim u svakodnevnom šminkanju + još neki za rezervu. Tu su obavezno RT face expert brush, blush brush i powder brush, te mnogo kistova za oči :)


Što se dekorative tiče, ovo je dio koji se uvijek mijenja. Trudim se uvijek nositi korektor sa dobrim prekrivanjem zbog nespavanja na putovanju (Artdeco kamuflažu), tuš, tečni i kameni puder, maskaru, rumenilo, nešto za konturiranje, paletu neutralnih sjena (najčešće Avon Mocha Latte Quad, ali ovaj put MUA Undressed), te jedan nude, jedan crveni i jedan rozi karmin. Da se nađe :D
Najviše volim kad putujem sa drugaricama, pa onda imam priliku da probam i šminku koju one nose sa sobom, tako da se na putovanju najmanje šminkam sa onim što sam ja ponijela.

I to bi bilo to :) Nadam se da sam pomogla u pakovanju za predstojeće godišnje odmore. Nekome je ovo puno, nekome je malo, ali najvažnije je da nađete optimalnu količinu proizvoda za sebe.

16 comments

 1. Ovaj neseser ti je super stvarno *.* želim i ja takav hihih.... uživaj na putovanju :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jako je praktičan, baš sam ga dugo tražila :D I bio je samo pet eura! :D

   Delete
 2. Ove bočice su super i jako korisna stvar :-D

  ReplyDelete
 3. "Najviše volim kad putujem sa drugaricama, pa onda imam priliku da probam i šminku koju one nose sa sobom, tako da se na putovanju najmanje šminkam sa onim što sam ja ponijela.", onda otkrijes draguuu Rocket maskaru. :P

  ReplyDelete
 4. I ja ostavljam sve ove malene bočice od potrošenih proizvoda i odlično služe za pakovanje pred put. Stane taman onoliko šampona ili regeneratora koliko mi treba.
  Joj, i skroz si u pravu za korištenje tuđih stvari, ja sam tako čeznula da probam Naked paletu i onda kad sam na jednom putovanju posudila od drugarice shvatila sam da je nikada ne bih kupila jer se sjene nenormalno truse, tako da je i zbog toga dobro dijeliti, ostale su pare u novčaniku koje sam potrošila na nešto drugo :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja sam tako otkrila neke odlične proizvode :D

   Delete
 5. Odličan post. I veoma praktično. Meni se kao, muškarcu, ovo malo čini previše, ali sigurno ovo nije ništa naspram onoj količini od kuće. :D I ja povremeno putujem pa mi uvijek dobro dođu mini pakiranja što ću ovih dana morati provjeriti u trgovini. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Blago vama, skoro ništa vam ne treba :D

   Delete
 6. I ja sam u Sephori kupila prozirne bočice za putovanja, jer kad idem avionom, volim da to bude transparentno, a ne da me neko tamo smara.

  ReplyDelete
 7. Odlican post Neira. Najgore mi je putovanje avionom i konstantno razmisljanje da li prelazyim dozvoljenu militrazu :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala :D Ja rijetko tekućinu nosim u ručnom prtljagu, pa se ne brinem za militražu :) Ali morala sam par puta putovati samo sa ručnom prtljagom i to je baš peglativno :D

   Delete
 8. Baš dobro iskorišten prostor. Gledajući sad sve te pripreme za pakovanje,dođe mi da se i ja spakujem i pravac bilo gdje. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. I ja bih vrlo rado sada negdje otišla :D

   Delete

Hvala na komentarima :*