Olay Day Fluid


Nedavno sam na FB stranici bloga (ako niste već lajkali, šta čekate :) ) napisala status o ovom fluidu, a danas je napokon došlo vrijeme za recenziju. Budući da sam ga kupila umjesto svog voljenog Balea Aqua seruma, sklona sam poređenju sa njim, iako su se pokazali skroz drugačijim.


Kao i uvijek, krećem od pakovanja. Istim i nisam previše zadovoljna, i to upravo zbog čepa - odvrće se, a proizvod morate da istisnete kroz rupicu. Da se razumijemo, možete ga dozirati i neće izaći previše, ali sam ja ipak ljubitelj pumpice (ja bih na sve stavila pumpicu :D). Što se ostatka pakovanja tiče, skroz je pristojno, napravljeno od neprovidne plastike, čvrsto i oku ugodno.
Ovaj fluid košta nešto manje od 12 KM/6 eur što na prvi pogled djeluje skuplje od Aqua Seruma. Međutim, Olay sadrži 100 ml, a AS samo 30, što je više od trostruko manje. Ako uradimo računicu, 30 ml ovog fluida je oko 3 KM, što je ništa za ovaj proizvod.
Ja sam inače osoba koja, ako nađe nešto što joj se sviđa, taj proizvod ne mijenja. Ali sam i također osoba koja ne voli često kupovati stvari i gleda da je militraža proizvoda što veća, tako da je Olay ovaj put odnio pobjedu.
Fluid ima SPF 15 što je odlično jer ne morate nanositi drugi proizvod (uvijek nosite SPF, čuvajte kožu :D)


Kada smo prošli tehničke stvari, da pređemo i na sam proizvod.
Prva stvar koja me je iznenadila kada sam istisnula proizvod je njegova tekstura. Ja sam očekivala tečnost (zbog onoga fluid, jel) ali na ruci sam imala kremu. I to jako gustu, bogatu kremu.
Nakon trenutka zbunjenosti razmazala sam ga po licu, i ostala zapanjena.

Pored predivnog mirisa, oduševila me je razmazivost proizvoda i to kako se fino upija u kožu. Koža mi je ostala mekana na dodir, a puder je savršeno legao na nju.
Ja imam normalnu kožu koja je zimi pomalo suha i ovaj proizvod je nahrani i koža mi je duže bila mekana nego sa npr. serumom koji ju je samo trenutno vlažio.
Ima li potrebe reći ga sada koristim stalno i zamijenimo mi je neke druge kremice, a ne samo serum koji sam stavljala isključvo prije šminkanja.


Namijenjen je za normalnu i masnu kožu, ali budući da nikada nisam bila ni blizu masnoj koži, ne bih znala kako će tu reagovati.

Ovo je moj prvi Olay proizvod, ali definitivno neće biti posljednji. Planiram uzeti i noćnu kremu, a možda potražiti i neki serum.

Što se Aqua seruma tiče, ne znam hoću li ga opet kupiti. Za njega sam emotivno vezana, ali ovaj fluid ga stopostotno može zamijeniti. Možda uzmem AS da ga koristim prije šminkanja, a Olay za ostatak dana, ali svakako se mimo šminkanja i večernje kreme ne mažem puno, te bi to bilo gomilanje proizvoda (koje izbjegavam).
Nadam se i da će mi potrajati dugo, jer mi AS traje više od pola godine, tako da mi je ovih 100 ml gotovo nepotrošivo :)

Jeste li već probali ovaj proizvod?

xoxo Neira
                                         FACEBOOK |  INSTAGRAM BLOGLOVIN

10 comments

 1. jesam i jako ga volim, da imam manje stvari u kupaonici, sad bi ga opet kupila :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onda se baci na trošenje ostalih stvari i pravljenje mjesta :D

   Delete
 2. Imala sam ga i nije mi pretjerano odgovarao :/

  ReplyDelete
 3. Nisam probala ali voljela bih. Nadam se da ću se sjetiti sljedeći put kad ću ići u potragu za kremom za lice.

  ReplyDelete
 4. Bočica mi se jaaaaaaako sviđa, ne znam šta je sa mnom i ovim minimalističkim bočicama :)
  nisam probala proizvod ali preparative nikad dosta tako da bih ga mogla probati :)

  ReplyDelete
 5. Probala, nije mi odgovarao, nažalost :(

  ReplyDelete
 6. Nisam probala ni njega, a ni Balea Aqua serum. Ne znam bi li meni odgovaralo jer ja imam masnu T zonu :/

  ReplyDelete

Hvala na komentarima :*