Avon Quad sjene (Mocha Latte, Berry Love, Unrestrained)


Ako ste gledali moj tutorial za Avon mogli ste da vidite kako koristiti Mocha Latte quad. Nakon ovog korištenja sjetila sam se zašto sam ovoliko voljela ove sjene i opet sam se vratila korištenju istih.
Posjedujem ih mnogo (toliko da ne znam gdje više da ih stavljam), ali su jedno vrijeme bili nepravedno zapostavljeni zbog MUA paleta.
Izvinjavam se što su dvije palete korištene. Naime, nisam planirala raditi njihovu recenziju, ali bilo mi je žao ne recenzirati i njih jer su u posljednje vrijeme dio moje svakodnevne šminke.Avon je nedavno promijenio unutrašnjost ambalaže, te su sada sjene malo drugačije raspodijeljene nego prije. Meni ne smeta, mislim da su ovako mnogo ljepše. Vanjski dio ambalaže je ostalo isti - tvrda i jako kvalitetna plastika koja odlično čuva sjene (ispale su mi nebrojeno puta i nikada se sjene nisu oštetile), a otvara se na dugme tako da se jako lako otvara, a sa druge strane znate da će ostati sigurno zatvorena. Praktične su za putovanja, dok je ih je meni malo teže ugurati u ladicu sa sjenama jer ih imam puno.

Unutrašnjost krasi i dosta veliko ogledalo koje je (za različku od ogledala u sličnim ambalažama) ustvari i korisno. Uz sjene dobijete i dvostrani aplikator koji ja ne koristim pa ga zbog toga nema u ostale dvije palete.
U trenutnom katalogu (15/2013) košta 12.90, dok sam ga ja u zavisnosti od kataloga nalazila i jeftinije.Svaka paleta je kombinacija mat i shimmerastih nijansi, dok u ovim mojim preovladavju ove prve. Pigmetnacija im je na zavidnom nivou i po pigmentaciji ispred njih mogu staviti jedino moje voljene Flormar sjene.
Mocha Latte je savršena kombinacija boja za svaki dan, dok je ja pored toga svakodnevno koristim i za obrve (nijansa 2 je idealna za plavuše, dok je 4 super za one tamnije).
Berry Love mi je definitivno favorit i otkada je imam često nosim ljubičaste tonove. :)
Unrestrained sam stigla koristiti tek nekooliko puta jer je nova, ali već sam se zaljubila. Pogotovo u nijansu 3, obožavam je nositi u pregibu :)


Morala sam (po stoti put) staviti ovu sliku na kojoj nosim Berry Love :)

Ako niste već zaključili iz teksta - obožavam ih! Odlična pigmentacija, lagano blendanje, super izbor boja i divna ambalaža. Ako ih niste već probali (zar ima neko ko nije?), trčite da ih naručite :)

 Maja nam je malo došla :) Mahanje sa blogerske kafice. 

xoxo Neira

                                         FACEBOOK |  INSTAGRAM BLOGLOVIN

16 comments

 1. Definitivno moram isprobati te sjene i kombinacije boja su baš one koje volim i najviše koristim.A vas 3 ste super :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja sam bila ubijeđena da su svi bar nekada mali neki quad :D
   Hvala od sve tri :*

   Delete
 2. da ja nisam pila kafu bilo bi blogersko prežderavanje :p

  ReplyDelete
 3. Mocha Latte služi za sve moguće prilike i naravno, najsvijetliju sam davno odstranila iz pakovanja ali zamjenu sam našla :) Imam i ono staro pakovanje kada su bile po tri sjene pakovane. Biće da ih imam oko 6-7 godina xD

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja kec nijansu slabo koristim jer više volim mat sjene, ali zato silujem dvicu i četvorku :D
   Haha, imam i ja te stare, više me i strah koristiti ih, ali dobre su skroz još uvijek :D

   Delete
 4. Ja nisam probala! :D Čine se ok, ali su mi najdraže Sleek palete :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja sam se klela u MUA palete dok se nisam vratila ovim :D Nemoj me nagovarati da kupim Sleek, uspješno se suzdržavam već duuugo :P

   Delete
 5. Baš divno izgledaju, sve 3 bih uzela... Jeste da imam milion senki, ali su ove idealne za svaki dan, sigurno ću ih koristiti često :) Samo da se odlučim za jednu od ove 3...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja navijam za Berry Love, iako je Mocha Latte baš baš za svaki dan :) ili jednostavno uzmi obje :D

   Delete
 6. Ne znam za koju bih se odlucila jer su mi sve lijepe i po mom ukusu ali zasad ni za jednu jer stedim hahah :D

  ReplyDelete
 7. Mocha Latte imam (u starom pakovanju), a nešto mi se čini da bih rado imala i Unrestrained :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja želim Stone Taupes. Jer mi treba dvadeseta neutralna paleta :P

   Delete
 8. Sve su divne, a meni se mnogo dopada kako ti stoje. Ličiš mi na jednu glumicu iz turskih serija, čim skontama kako se zove šaljem ti ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala :) Već me je jedna žena zaustavila na ulici da mi to kaže, ali ne pratim seriju pa ne znam haha :D Kad sam imala riđu kosu govorili su mi da sam ista Hurem :P

   Delete

Hvala na komentarima :*