Beauty | Balea vs. Avon dvofazni odstranjivač šminke

Ako me pitate koja dva brenda bih koristila do kraja života, odgovor bi definitivno bio - Avon i Balea. 
Oba brenda su pouzdana, kvalitetna i gotovo svima cjenovno pristupačna. 

Što se skidanja šminke tiče, godinama sam se koristila vlažne maramice (većinom Violetine), što je u kombinaciji sa mnogo crne šminke koju sam tada koristila rezultiralo crnim licem, te sam šminku fino mogla skinuti tek pod tušem.
Kada sam se "malo ozbiljnije" počela baviti šminkom, to je zahtijevalo i bolji odstranjivač šminke.


Prvi dvofazni skidač šminke koje sam probala je Avonov Extra Lasting makep remover. Moje oduševljenje vam ne mogu opisati, prvi put u životu nisam bila panda nakon izlaska iz tuša.
Nažalost, ubrzo sam ga potrošila, a nisam mogla čekati do kraja mjeseca (kada naručujem Avon), pa sam se uputila u DM i kupila njihov Balea Augen Make-up Entferner za vodootpornu šminku.
Malo sam se razočarala, jer sam imala dojam da ne radi dobro kao Avonov.
Međutim, kada sam ih počela uporedu koristiti, moje mišljenje se promijenilo.Ambalaža - Avon dolazi u bočici od 50 ml, dok Baleino pakovanje ima čak duplo više - 100 ml. Oba pakovanja su napravljena od plastike. Moram priznati da estetski Avon puno ljepše izgleda - providna tvrda plastika sa crnim čepom izgleda dosta elegantnije od Avonove mekše, bijele plastike.
Oba poklopca su na zavrtanje i dobro drže proizvod da se ne prospe.
Ono u čemu Balea definitivno prednjači je vrh bočice - Avon ima široko "grlo" i teško je kontrolisati koliko će proizvoda izaći na blazinicu, a nije rijetka pojava i da se ponekad prevrne i tako gubite mnogo proizvoda. Balea ima rupicu na vrhu, kroz koju je puno lakše dozirati koliko proizvoda želite da istisnete.
Oba pakovanja su relativno mala, te su pogodna za putovanja.


Proizvod - Oba proizvoda su dvofazna - što bi značilo da imaju gornji (uljani) i donji (vodenasti?) sloj. Prije svake upotrebe bočica se mora protresti kako bi se dobila homogena smjesa.
Na gornjoj slici sam pokušala da prikažem kako koji djeluje. U biti, oba imaju gotovo istu učinkovitost, iako se na slici čini da je Balea u prednosti.
Oba skidača će maskaru da odstrane iz prvog puta, dok za malo više šminke treba i više blazinica (ja sam na očima imala ful šminku - bazu, sjene, tuš, dvije maskare), te smatram da je za toliko šminke ovo i više nego dobra učinkovitost.
Važno je napomenuti da oba proizvoda ostavljaju masni film na koži nakon korištenja. Kod Avona je to skoro neprimijetno, dok se kod Balee sjajite mnogo više. Istini za volju, taj film se lako odstrani vlažnom maramicom ili umivanjem.
Zbog masnog filma nemojte da vam padne na pamet da ovaj proizvod koristite za brisanje grešaka za vrijeme šminkanja, jer ćete preko tog dijela teško opet nanijeti šminku.
Meni masni film odgovara jer mi ne isušuje okoloočno područje i koža me poslije njih ne zateže.

Cijena - Ko je upoznat sa Avonovim katalozima, zna da cijene variraju od mjeseca do mjeseca. Ja sam ovu bočicu od 50 ml platila 4.50 KM (malo više od 2 eura), dok je redovna cijena nešto viša.
Sto mililitara Balee ćete platiti oko 3 KM (1.5 eur).

Zaključak- Ja već neko vrijeme koristim oba, i zaista ne mogu da se odlučim koji bih odabrala.
Mislim da ću nastaviti da koristim i jedan i drugi, iako imam u planu da probam Nivein dvofazni odstranjivač. Da ne bude da nema pobjednika - malu prednost dajem Balei, i to samo zbog toga što za manje novca dobijem duplo više proizvoda.

Da li ste već probali ove proizvode? Koji vam je omiljeni? Šta koristite za skidanje šminke?

Prvo darivanje na blogu je završilo, a random.org je sretnom dobitnicom proglasio Filipović Kanitu!
Kanita, očekuj mail :)
Ostalima želim više sreće, na blogu još uvijek traje Ahaishopping darivanje :)


xoxo Neira

14 comments

 1. Potpisujem za Avon, do kraja života :) Baš uživam listajući katalog. Dobro, i Balea ima super stvari. Nisam probala ove odstranjivače tako da ništa ne mogu reći. Avon mi izgleda strašno mini (kao što i jeste) pa kontam neće dugo izdržati, tako da ga nikad nisam naručila.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Izdržao je duže nego što sam mislila, ali opet, ja sam osoba koja uvijek kupuje najveće pakovanje svega, pa mi ovo ne odgovara :D

   Delete
 2. Trenutno koristim ovaj Balein i super mi je . Masan sloj mi odgovara jer imam suhu kozu a inace se umijem posle odstranjivanja sminke pa to toliko i nije vazno. Koristila sam i Lorealov dvofazni koji je dosta skuplji ali isto djeluje kao i Balein.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uštedila si mi novac, htjela sam probati Lorealov :D

   Delete
  2. Koristila sam Lorealov neko vrijeme i slucajno vidim ovaj Balin u DMu i reko da proban duplo niza cijena kad ista stvar ,mozda u onom dodje koji mililitar vise :)

   Delete
  3. Ja sam isto čula za taj Lorealov da nije loš, ali da ne vrijedi para.

   Delete
 3. Ja ih nisam probala ali cu probati ovaj Avonov.

  ReplyDelete
 4. ja koristim garnierov dvofazni i ne planiram mijenjati, jer mi je odlican. i lorealov je bio dobar, ali je ovaj malo jeftiniji. ne smeta mi sto lice poslije ostaje malo masno, jer ionako na kraju lice prebrisem micelarnom.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Garnier i Nivea su mi idući na listi, ali sam čula da su tu negdje u rangu sa Baleom, pa moram još koju recenziju da pročitam :D

   Delete
 5. Prvo jedna mala ispravkica :)

  "Oba pakovanja su napravljena od plastike. Moram priznati da estetski Avon puno ljepše izgleda - providna tvrda plastika sa crnim čepom izgleda dosta elegantnije od Avonove mekše, bijele plastike."
  Pretpostavljam da si htjela reći da Avonova ambalaža izgleda ljepše od BALEINE mekše,bijele plastike :)

  A što se tiče samih proizvoda,Avonov odstranjivač nisam probala ali zato Balein jesam,samo je moj bio s plavim čepom čini mi se i toliko me je pekao za ovu tanku kožicu ispod očiju da ga više ne mislim kupovat.Strah me više koristiti ga u blizini očiju,a realno gledajući tu mi je i najviše potreban jer je mnogo teže skinut svu onu šminku i crnjotinu sa očiju nego jedan obični puder i rumenilo.To može i obični sapun.

  ReplyDelete
 6. Hvala puno na ispravci, idem to sada da ispravim :)

  Što se Balee tiče, taj sa plavim čepom nije dvofazni, tako da ga nisam ni htjela probati.

  ReplyDelete
 7. baleu obožavam!! gotovo sve njihove proizvode. avon ne koristim toliko, ali ima također odličnih stvari po povoljnim cijenama.

  ReplyDelete
 8. Ja sam probala i nivein i balein i oba su dobra, s tim da sad koristim nivein i super mi je

  ReplyDelete

Hvala na komentarima :*