Beauty | Ekstenzije sa eBay-a


Većina djevojaka sanja o dugoj i zdravoj kosi, ali nažalost, ne može nam se svima ostvariti san. U današnje vrijeme smo okruženi mnogobrojnim pomagalima zbog kojih naša kosa može izgledati lijepo, međutim pegle, farbe i druge stvari unište našu kosu – a takva kosa ne može da bude dugačka.
Ja sam jedna od tih kojima kosa nikako ne može da naraste. Nakon dugogodišnjeg farbanja u crvenu boju kosa mi se strašno oštetila, a nakon što sam se ofarbala u plavo morala sam se ošišati na paž. Iako sam imala predivnu frizuru nisam mogla da prežalim svoju dugu kosu. A onda mi je sinulo: ekstenzije sa eBay-a!


Prvi put sam se susrela sa njima kada sam za matursko veče htjela dužu crvenu kosu (iako sam već imala dosta dugačku). Naručila sam ekstenzije, ali kada su stigle, boja nije bila ista kao moja. Problem sam riješila farbanjem kod frizera u boju ekstenzija i dobila sam svoju savršenu frizuru.

(Usput ubačen i outfit)


Plave ekstenzije sam naručila od ovog sellera i platila ih 10 dolara sa poštarinom. Nakon mjesec dana sam naručila i valovite i njih platila 12 dolara. 
Stigle su u stanardnoj žutoj koverti, zamotane u zaštitnu mrežicu i kesicu, zajedno sa etiketom na kojoj piše nijansa. Moje su u nijansi Golden Blonde i Cherry Red.


Ove ekstenzije su napravljenje od vještačke kose, pa se ne mogu farbati, niti tretirati toplotom. 
Ako želite neke koje mogu, na eBay-u postoji
veliki izbor ekstenzija od prave kose (i naravno, skuplje su). Također postoje one od vještačke kose koje se mogu tretirati toplotom (peglom ili figarom), a koštaju svega desetak dolara više. Ja nisam imala potrebu za time jer imam ravne i valovite.


Što se kvalitete tiče – istini za volju, nisu previše kvalitetne. Ako vam kao i meni služe za ponekad, savršene su. Vremenom se kosa malo ošteti, ali se ne primijeti golim okom, nego samo na dodir. Ali za desetak dolara koliko koštaju, mogu si priuštiti nove svakih nekoliko mjeseci. Ove konkretno imam već tri mjeseca i mogu izdržati sigurno još toliko.


Kosa se fino utopi sa mojom i do sada niko nije primijetio da su ektenzije u pitanju (čak i ljudi koji me često viđaju). Napominjem da što je vaša kosa duža, to se ekstenzije manje primijete.
Što se održavanja tiče, ja ih samo češljam prije i nakon svake upotrebe. Nisam ih prala jer ih ne nosim često, a i iskreno, strah me da im šta ne bude.Ove ekstenzije rade na principu klipsica, i to njih pet. Stavljaju se tako što se gornji dio kose podigne, a klipsice se zakače za donji. Ako želite da bolje stoje, natapirajte dio kose u koji stavljate klipsicu. Ekstenzije stoje savršeno dobro i meni se ne pomjere po čitavu noć. Ukratko, preporučila bih ih svima koji ponekad žele dugu kosu. Ove ekstenzije nisu za svaki dan jer bi se tada brzo oštetile, a nekim osobama bi mogle biti i teške. Za ovaj novac su odlične i otkad ih imama kod mene nema bad hair day-a. Definitivno ću ih opet kupiti kada se ove oštete. Za kraj slika moje kose bez i sa ekstenzijama.

Ovaj članak možete pročitati i na Šminkerici :)


xoxo Neira

5 comments

 1. Super ti je ovaj post.Hvla što me pratiš!
  Evo sad sam i ja na tvom popisu onih koji te prate <33

  ReplyDelete
 2. Ja sam se "navukla" na ekstenzijee!
  Super ti stoje!

  ReplyDelete
 3. Fora je post, ali ne mogu ne pomisliti na Naomi Campbell kad se priča o ekstenzijama, i fotografijama njezine polućelave glave. Nemoj ih nositi prečesto, jer mislim da stvarno oštećuju korijen kose.

  ReplyDelete
 4. Looks stunning:)

  xox
  bloisfashion.blogspot.com

  ReplyDelete

Hvala na komentarima :*